2

Hjelp til eksamen?

    Publisert 23.04.2017 klokka 20:54 i kategorien Blogg

Tentamen er i gang for meg neste uke, og deretter kommer eksamen rundt hjørnet. Hjelp

Denne uka har vært ganske rolig. Det eneste fokuset har vært tentamen-/eksamensforberedelse; med unntak av historie siden vi hadde prøve på fredag, så måtte øve til den selvfølgelig (og det er det eneste muntlig faget jeg har lol).

I påskeferien jobbet jeg litt med matte og kjemi; som er de jeg trenger å øve mest på. Jeg gjorde tidligere eksamens oppgaver, og da la jeg merke til at det var veldig lite hjelp å få til kjemi! Til matte (både 1T, 1P, 2P, S1, S2, R1 og R2) finnes det en flere veldig gode sider der man kan få hjelp hvis man sitter fast. (matematikk.net, campus.inkrement.no, matematikk.org osv.), mens i kjemi er det... vel ingen... Så det var ganske frustrerende å sitte fast på oppgaver i kjemi.

På fredag spurte jeg om å få eksamenssett med fasit, og fikk både i matte og kjemi. Om noen er interessert i løsningsforslagene kan jeg godt legge dem ut :) 

I dag har dagen gått til å jobbe med matte, og jeg har hatt en ganske produktiv dag, så jeg er fornøyd med dagen! Resten av kvelden skal jeg bare slappe av. Så forresten La La Land i går, og den var kjempe bra! Hvis du ikke har sett den, se den! haha!

I morgen starter jeg fagdagsukene med sidemål, som nok kommer til å gå greit.

 

Hvordan var helgen din?

 

- Sandra

 

 

#eksamen #tentamen #skole #studier #søndag #helg #helse #hverdag #blogg #livet

0

Påskeferie, søknadsfrist, tentamen, sesjon og avslag

    Publisert 14.04.2017 klokka 16:27 i kategorien Blogg

I morgen er søknadsfristen til høyere utdanning i Norge (Husk å søke 15. april!)! Har akkurat søkt, sånn at jeg slipper å bekymre meg om det i morgen.

Jeg søkte på maks antall studier; som er 10 stykker. Top 3 ønsker på søknaden min er Datateknologi på NTNU, Kommunikasjonsteknologi på NTNU, og Programmering og Systemarkitektur på UiO. Krysser fingrene for at jeg kommer inn på én av dem!

 


 

Ellers har jeg også fått tilbakemelding fra de studiene jeg søkte i USA og Storbritannia. I Storbritannia kom jeg inn på én av fem, men jeg kom ikke inn på UCLA, som jeg søkte i USA. Det var ganske kjipt å få avslag fra fem av seks skoler, men sånn er livet... For øyeblikket så tror jeg at jeg kommer til å takke nei til det studiet jeg kom inn på i England, siden det ikke var det jeg hadde mest lyst til. Dersom jeg hadde kommet inn på Oxford; der jeg søkte Computer Science, hadde jeg takket ja med en gang! Så nå håper jeg på å komme inn på NTNU, der jeg har søkt samme linje :)

Søknadsprosessen i Norge er betydelig enklere enn i USA og Storbritannia. Alt man trenger å gjøre er å klikke på de studiene man vil søke på (maks 10 stk.), sette dem opp i rekkefølgen man vil ha dem i, og klikke send. Ingen skriving eller noe sånt, som var utrolig deilig!

Etter påske blir det fult kjør på skolen med tentamen og deretter eksamen. Tiden går så innmari fort! Midt oppi tentamensukene skal jeg selvfølgelig på sesjon, men det er heldigvis ikke på en dag da jeg har tentamen. Siden jeg var på utveksling skulle jeg vente med å fylle ut sesjon del 1 til etter at jeg kom hjem, så det er derfor jeg har fått innkalling til del 2 nå. For min del er det ikke så farlig om jeg kommer inn i militæret eller ikke, jeg tar det som kommer.

 


 

I dag har dagen gått til å jobbe litt med matte og kjemi, og jeg har gjort gamle eksamensoppgaver og lest litt i boka. Jeg fant en utrolig fin app som heter "Forest", der det er om å gjøre å ikke være på telefonen. Du setter tiden selv, og etter at tiden er ute blir det plantet et tre, om du går ut av appen eller "gir opp" dør treet. Synes det var en veldig fin app for å holde seg unna telefonen når man jobber :)

Annet enn lekser har jeg slappet av og sett på "13 Reasons Why" på Netflix. Anbefaler virkelig serien hvis du ikke har sett den enda!

Ha en fortsatt god påske!

 

Tomorrow is the application deadline for universities and university colleges in Norway (remember to send you application on April 15!)*! I just sent my application, so I don't have to worry about it tomorrow.

I applied to the maximum number of courses, which are 10. Top 3 courses on my application are Computer Science at NTNU, Communication Technology at NTNU, and Programming and System Architecture at UiO, and Veterinary Science at NMBU. Fingers crossed I get into one of them!

On another note, I got the decisions back from the courses I applied to in the United States and the UK. In the UK, I was accepted by one out of five, and I wasn't accepted into UCLA, which is the school I applied to in the United States. It was kind of rough to receive denials from five of six schools/courses, but I guess that's life... At the moment I'm thinking of not taking the spot I was offered in England since it isn't the course I want to study the most. If I had gotten into Oxford; where I also applied for Computer Science, I would have taken it on the spot! So now I'm hoping to get into NTNU, where I applied for the same course :)

The application process is a lot easier in Norway than in the United States and the UK. All you have to do is click on the courses you'd like to apply to (max. 10), put them in order (the course you want the most on top/least on bottom), and click send. No essay writing or anything, which was really nice!

After Easter break, it's going to be super busy at school with mock exams and then exams. Time really flies by! Of course in the midst of all this; during my mock exams week, I have part 2 of the military draft (the final part where they decide if you will be drafted or not), but luckily I don't have a mock exam that day. Since I went on an exchange year last year, I had to wait until I got home to do part 1 of the draft (a form you have to fill out online), so that's why I have part 2 now. It doesn't really matter to me if I get into the military or not, I'll be fine with either.

Today, I've revised some math and chemistry, and I worked on old exam papers and read a little in the textbooks. I found a really cool app called "Forest", and the point is not to use your phone. You set a time, and after the time is up, a tree is planted. However, if you exit the app or "give up", the tree dies. I think this is a super great app to keep you away from your phone while studying :)

Other than schoolwork, I've relaxed and watched "13 Reasons Why" on Netflix. I highly recommend this show if you haven't watched it yet!

Have a great Easter!

 

- Sandra

 

 

#påske #sesjon #universitet #høyereutdanning #uio #ntnu #nmbu #netflix #tentamen #skole #utdanning #påskeferie #foto #blogg

 

Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017
hits