1

Hjemreise

Fredag 17. - lørdag 18. juni

 

Da var utvekslingåret slutt.

På min 300. dag i USA, reiser jeg hjem igjen. Dagen begynte klokka seks på morgenen. Jeg stod opp, kledde på meg og pakket sammen de siste tingene mine. Klokka sju dro vi fra huset, og jeg tok farvel med hundene først. Siden Dylan har sommerskole kjørte vi først han til skolen, og jeg sa ha det til han i bilen. Etter det kjørte vertsforeldrene mine meg til flyplassen. Vi var der i god tid, og alt gikk som det skulle med innsjekking osv. Jeg sa ha det til vertsforeldrene mine rett før jeg måtte gjennom sikkerhetskontrollen. Jeg takker for året som har gått, også begynte reisen hjem.

Først tok jeg fly fra Orange County til Chicago som var en 4 timers flytur. Etter det var jeg i Chicago i 4 timer før mitt neste fly gikk! Det første jeg gjorde var å kjøpe meg litt mat og drikke. Så møtte jeg opp med de andre utvekslingselevenr ved gaten vår, og alle sammen snakket sammen om opplevelsene sine, noe som fikk tiden til å gå. Det var veldig interessant å høre hvordan andre har hatt det på utvekslingåret deres.

Da den lange ventetiden endelig var over var jeg på vei til London sammen med de andre. Flyturen tok ca. 7 timer. I London splittet alle seg opp, og vi var tre stykker som skulle til Norge. Ventetiden i London var 2 timer, og det var litt mer å gjøre der enn i Chicago. Og tilslutt var jeg endelig på vei til Gardemoen!

Turen hjem tok 2 timer. Jeg hentet bagasjen min, og da jeg gikk ut ble jeg møtt av familie og venner. De hadde laget plakat og hadde med blomster. Det hadde jeg ikke forventet i det hele tatt! Etter det var jeg endelig på vei hjem. Hele reisen tok totalt 26 timer!

 

Det er trist at utvekslingåret er over, men det er ganske fint å være hjemme igjen. Jeg har vært med på en opplevelse som jeg vil huske resten av livet. Nei, den var ikke perfekt, eller i nærheten av det jeg hadde forestilt meg, men jeg lærte mye likevel, og møtte gode mennesker på veien. Jeg gjorde det beste ut av det jeg fikk. 

Hvis du får muligheten til å dra på utveksling, vil jeg anbefale deg å gjøre det!

 

- Sandra

 

 

#utveksling #reise

0

Siste uka i USA

Torsdag 16. juni, kl. 23:00

Den aller siste uka mi som utvekslingsstudent nærmer seg slutt

Denne uka så gjorde jeg litt av hvert. Jeg spiste lunsj sammen med Rebecca og Brittany fra engelsk klassen min. Det var kjempe hyggelig og endelig henge sammen med dem utenfor skolen, bare synd at det er rett før jeg reiser hjem :/ Fikk også dratt en tur på stranda, og jeg dro sammen med vertsfamilien til Downtown Disney. Og i dag dro jeg på bowling. Jeg vil si at det har vært en suksessfull siste uke!
 

Det er likevel tusen ting jeg ønsker jeg hadde gjort eller sett, men dessverre tar dette eventyret slutt. Selv om det ikke var den opplevelsen jeg ønsket eller hadde håpet på, så har jeg fortsatt lært mye, og blitt kjent med nye mennesker som jeg håper jeg holder kontakten med.

- Sandra

 

 

#utveksling #California #reise

2

Disneyland!

Fredag 10. juni, kl. 11:30

 

Nå er jeg offisielt ferdig på skolen!!!

Denne uka var det "finals week", og siste skoleuka. På mandag hadde jeg kun én final og var på skolen fra klokka 10:00-11:30. På tirsdag og onsdag hadde jeg to stykker, så da var skoledagen fra 08:00-11:30. Alle prøvene gikk bra, og jeg er ganske fornøyd med alle sluttkarakterene mine :)

Onsdag var min aller siste skoledag (siden jeg ikke hadde noen finals på torsdag). Etter skolen dro jeg hjem og slappet av. Kl. 15:00 var jeg tilbake på skolen igjen for å være med på "Grad Night" i Disneyland! Selv om jeg ikke offisielt var senior fikk jeg likevel lov til å delta, noe som jeg var veldig glad for! Vi var framme rundt kl. 16:30, og vi fikk være i både Disneyland parken og California Adventure. Vi dro først til Disneyland siden den stengte først. Da parken stengte kl. 22, dro alle som var på grad night til California Adventure, som var åpen til kl. 03:00. Jeg fikk kjørt mange av berg-og-dal-banene, og det var kjempegøy! Da klokka var 02:30 dro vi tilbake til skolen med bussen. Da jeg kom jeg sovna jeg med en gang. Det ble en lang dag, men jeg er så glad for at jeg fikk være med på opplevelsen!

Her er noen bilder jeg tok:

 

I går slappet jeg bare av for jeg var ganske trøtt etter Grad Night.

 

Når er din siste skoledag?

- Sandra

 

 

#utveksling #Disneyland #Classof2016 #GradNight

 

 

0

Siste uka på skolen!

Fredag 3. juni, kl 00:00

 

Nå har jeg kun Finals Week igjen før jeg er ferdig på skolen! Yay! Dette var den siste normale skoleuka.

Denne uka begynte med "Senior Godspeed Chapel", hvor det ble holdt en tale til seniorene. Engelsklæreren min, Ms. Howe, ble valgt av elevene til å holde talen og den var utrolig fin og morsom. 

På tirsdag hadde vi vår aller siste engelsktime før finals, som var ganske trist siden det er favoritt klassen min. Ms. Howe gav alle sammen en treplakett som var personlig til hver enkelt elev, og jeg syntes det var et utrolig fint minne å ha med seg hjem. Også på film og spiste godteri, og hadde det hyggelig den siste timen :)


 

Dagen etter var det Dance Banquet til alle som var med på dans. Det ble holdt i en utrolig fin park i nærområdet, og vi fikk is og kake. Det ble også delt ut priser til noen elever fra alle danseklassene. Først delte de ut plaketter til de som hadde jobbet med å sette sammen hele vårforestillingen vi hadde, også ble delt ut diplomer. Jeg fikk en "Dance Excellence Award"! 

På torsdag hadde jeg min første final, og det er nok den beste også! Prøven var enkel, og morsom. Den var i World Literature, og mesteparten av prøven var refleksjon på året som har vært, og hvordan man kan knytte litteraturen vi har lest til hverdagen. Engelsk er fortsatt favorittfaget mitt! :D Etter skolen så fikk vi årboka.

I dag var den aller siste vanlige skoledagen! Alle sammen signerte hverandres årbøker i dag (jeg fikk faktisk noen underskrifter!), og det var også gratis is i lunsjen. Nå er det ikke noe mer lekser eller noen ting, kun ett par prøver igjen, så har jeg overlevd ett år på en amerikansk high school!


 

 

Når er din siste skoledag?

- Sandra

 

 

#utveksling

Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017
hits