1

Første Uke

Søndag 30. august, kl. 20:21

 

Nå har jeg vært en uke i USA, men det føles ut som om jeg kom i går. Alt er fortsatt veldig nytt og annerledes. Nå har jeg bestilt alle skolebøkene mine, jeg har fått tak i uniform, og jeg har kjøpt skrivesaker osv. så alt er klart til mandag.

Uka gikk helt greit. Skolen er ikke så veldig stor, så det var ikke vanskelig å finne klasserommene, og alle lærerne er hyggelige :) Jeg har også fått lekser den første uka, men ikke noe som var særlig vanskelig. Det vanskeligste var nok å finne leksene. Fant dem tilslutt da, haha xD Jeg fikk gjort alle leksene til mandag på fredag, så jeg har slappet av hele helga :)

 

Hvordan var uka deres?

 

- Sandra

 

 

#utveksling

1

Første skoledag

Tirsdag 26. august, kl. 15:40

 

I dag var min første skoledag. Det var veldig annerledes fra hva jeg er vant med hjemme. Siden det var første dag så gjorde vi ikke noe spesielt i noen av timene, vi fikk bare generell info om faget og hvordan karakterene blir satt. Her får man karakterer i alt! Lekser, prøver, eksamen til og med fravær påvirker hvilken karakter man får.

Timeplanen min er delt inn i Blue og Gold days. Blue er mandag og onsdag, mens Gold er tirsdag og torsdag (fredag varierer).

I dag hadde jeg RLE, matte, fysikk og engelsk. Alle lærerne virker hyggelige, men det var ganske mye info som skulle presses inn første dag, noe som var litt overveldene. Siden alle fagene jeg hadde i dag er senior-fag så ble jeg kjent med en del som er på min alder, som var veldig fint.

Nå har jeg akkurat kommet hjem, så jeg skal spise litt lunsj og sjekke om det er noe lekser. Senere i dag skal jeg og vertsmor dra å kjøpe skolebøker og sånt (det var en del feil med boklistene så vi fikk beskjed i dag om hvilke bøker som trengs til timene).

 

Håper alle har det bra hjemme i Norge :)

 

- Sandra

 

 

#utveksling

0

Dag 1

Mandag 24. august, kl. 18:21

Jeg reiste fra Oslo/Gardermoen via Frankfurt til Los Angeles. Der ble jeg møtt av en STS lokal representant som kjørte meg til vertsfamilien min i Orange County. Det tok ca. én time fra flyplassen til vertsfamilien med bil.

Da vi kom fram til huset ble jeg møtte jeg først vertsmor, Yvonne, som stod ute på trappa og ventet (husene i nabolaget er veldig like). Da jeg kom inn i huset fikk jeg møte resten av familien, og de fortalte meg om hvor spente de var på at jeg skulle komme.

Jeg ble vist rommet mitt, og la fra meg alle tingene mine. Etter det ble jeg med vertsmor på matbutikken. Jeg greide å holde meg våken til klokka 21.

 

Det var egentlig alt som skjedde første dag.

 

- Sandra

 

 

#utveksling

2

Vertsfamilie :)

I går kveld fikk jeg endelig beskjed om at jeg har fått vertsfamilie! Endelig! Familien jeg skal bo hos er en familie som består av mor Yvonne, far Paul, to sønner Kyle og Dylan, også har de to eldre barn, Alyssa og Andrew, som ikke bor hjemme lenger. Basert på informasjonen jeg har fått virker de som en veldig hyggelig familie, og jeg er veldig spent på å møte dem :D

Nå har jeg også vært og kjøpt gaver til vertsfamilien min; sjokolade og ostehøvel

 

- Sandra

 

 

#utveksling

0

Summer Homework

Er fortsatt i Norge, og nå nærmer det seg skolestart for meg for meg også, noe som gjør meg ganske nervøs..........

 Nå har jeg byttet fag igjen fra:

American Literature --> World Literature

Honors Pre-Calculus --> AP Calculus AB

Chemestry --> AP Chemestry

Kor --> AP Physics I (Vet ikke hvorfor jeg engang ble satt på kor. Jeg sa aldri at jeg var interessert i det i det hele tatt.... Og pga. det stod ikke fysikk på timeplanen min så ja)

Selv om jeg er hjemme/ikke har begynt på skolen har jeg allerede jobbet med skolearbeid en stund. Ja, jeg har fått lekser til første skoledag. Hvis man velger fag som er Honors (H) eller Advanced Placement (AP), som er vanskeligere enn de "vanlige" fagene, får man oppgaver som har frist til første time i faget (på min skole. Fristen varierer garantert fra skole til skole). Oppgavene er en slags forberedelse til fagene, og noe av det var lett, mens noe var vanskelig. Nå har jeg kommet sånn ca. halvveis.

 

- Sandra

 

 

#utveksling

0

Pakker!

Da har jeg begynt å pakke :)) men jeg vet enda ikke helt sikkert når jeg drar.

Kan ha med 1 koffert (23 kg), 1 håndbagasje (8 kg) og 1 sekk

 

Det har nå vært en del styr angående vertsfamilie og sånt, siden jeg ikke har fått en enda, og det er grunnen til at jeg reiser ganske sent. Jeg fikk faktisk telefon fra STS for noen få dager siden om at en vertsfamilie kunne ta meg imot. De hadde allerede tatt imot en annen utvekslingsstudent, og STS måtte spørre om det var greit for meg å bli plassert sammen med en annen utvekslingselev (dobbeltplassering), men jeg takket nei. Grunnen er fordi dette er en opplevelse jeg har lyst til å gjøre "på egen hånd", og jeg ønsker derfor ikke å bo med andre utvekslingsstudenter (noe som jeg hadde skrevet i søknaden helt i starten av prosessen). Så nå venter jeg fortsatt på at en vertsfamilie skal dukke opp.

Det jeg vet nå er at jeg skal dra enten på tirsdag eller onsdag, får mest sannsynlig velkomstfamilie, kommer til å reise alene (vet ikke om jeg får med ledsager), og det er en vertsfamilie som er interessert i å ha meg (ikke samme som over).

 

- Sandra

 

 

#utveksling

0

Snart Avreise

For noen uker siden fikk jeg visumet mitt i posten :) og flere eposter fra skolen angående praktisk informasjon.

Jeg fikk epost om å lage bruker på en nettside som heter Aeries, som er ala It's Learning. Det var enkelt og greit å registrere en bruker, og da jeg kom inn fikk jeg se hvilke fag jeg skal ha. Her skjedde det en del feil og det ble litt mye frem og tilbake med epost for å fikse det...

Fagene jeg skal ha er:

  • Spanish III
  • US History
  • Choir???
  • History of World Religions
  • Honors Pre-Calculus
  • Honors Chemistry
  • American Literature

 Jeg har også fått søkt om stipend som var litt annerledes enn den "vanlige" søknaden. Eneste forskjellen er at jeg må sende en del papirer i posten for dokumentasjon, og det er også blitt fikset.

 

Håper alle har en fortsatt god sommer :)

- Sandra

 

 

#utveksling

Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017
hits