0

Mye som skjer

    Publisert 29.09.2017 klokka 21:07 i kategorien Blogg

Hei!

Nå har det vært en stund siden sist jeg skrev noe her! Jeg har vel egentlig bare hatt mye å gjøre de siste to ukene. Forrige uke hadde jeg en ganske stor innlevering til onsdag (som jeg nevnte i forrige innlegg), og den var ganske forrvirrende og tok opp mesteparten av helga, i tillegg til mandag, tirsdag og onsdag. Men jeg ble ferdig til slutt, og var veldig fornøyd med resultatet. Selv om det var mye å gjøre, har vi ingen formell vurdering på innleveringen, dvs. vi får ikke noe karakter (som jeg egentlig er glad for), kun tilbakemelding. Det som var ekstra stressende med denne innleveringen var at vi skulle rette tre andre sine innleveringer etterpå, og jeg er ingen stor fan av å rette andres arbeid, spesielt når jeg ikke skjønte veldig mye selv... Heldigvis var det mindre stress med rettinga enn det jeg hadde trodd. Også fikk jeg plutselig e-post fra en i klassen som skulle rette min (vi kunne se hvem sine filer vi rettet, men man kunne ikke se hvem som rettet innleveringen man leverte selv), og sa at hun tror jeg hadde levert feil fil. Jeg gikk å sjekket, og jeg hadde selvfølgelig greid å levere en øveoppgave jeg hadde gjort i steden for innlevering.. bra jobba meg... Fikk rettet på det, og skrev at den forrige filen var feil, men det endte da med at jeg fikk en bra tilbakemelding av de tre jeg fikk, siden de to andre kun så på den filen som var feil. Etter dette skal jeg begynne å trippelsjekke det jeg leverer inn lol!

På torsdagen dro hele informatikk studiet på UiO til Sundvolden på seminar, ca. en to-timers busstur unna universitetet. Der var vi til fredag ettermiddag. Mesteparten av det vi gjorde på seminaret var sosialt, som var både gøy, skremmende og slitsomt. Vi hadde en del forelesninger om studie motivasjon, hvordan man kan organisere seg og disponere tiden godt når man studerer, samarbeid, balanse mellom studie og fritid, og generelt om hvordan man lykkes som student. De fleste av disse forelesningene var interessante, men ikke alle haha! Vi hadde også mange aktiviteter i løpet av de to dagene. Blant annet tok vi en personlighets test, for at man selv skulle bli klar over hvordan man selv tenker, og at andre tenker forskjellig. Man kunne enten være rød (sosial, utadvent), blå (introvert, logisk) eller grønn (kreativ, målrettet). Jeg hadde nesten like mye på blå og grønn, men jeg fikk mest på blå. Jeg ble ikke overrasket for å si det sånn! Siden vi bodde på et hotell, fikk vi jo god mat og sånt, som var det de brukte for å lokke flest mulig til å komme på seminaret! På torsdag kveld, var det spillkveld, som jeg syntes var det morsomste (av aktivitetene). VI hadde en runde med Kahoot, også spilte vi kort og brettspill. Siden vi dro derfra ganske sent på fredag, var jeg ikke hjemme igjen før i 19-tiden. Alt i alt var det en morsom tur, men det var selvfølgelig deilig å komme hjem igjen for det var ganske slitsomt.

Forrige helg gikk til å jobbe med den andre store innleveringen jeg hadde som var en skriveoppgave til exphil (filosofi). Jeg ble ferdig, men jeg har ingen anelse om jeg besvarte oppgaven på riktig måte. Vi skulle analysere en filosofisk tekst, og det er ganske vanskelig å analysere en tekst som bare stiller spørsmål og aldri kommer fram til noe svar. Dette var heldigvis bare første utkastet, og forhåpentligvis er tilbakemeldingene gode sånn at jeg vet hva jeg må rette på til den endelige versjonen av teksten. Får vel se hvordan det går.

En annen ting er at jeg leser utrolig mye nå, bøker altså. Etter at jeg begynte å ta toget, har jeg liksom ca. én time satt av til å lese. I dag ble jeg ferdig med boka "The Sun is Also a Star" av Nicola Yoon. Jeg har lest tre bøker i september, og jeg er veldig glad for at jeg endelig har tid til å lese andre ting en skolebøker!

Resten av denne uka har det vært ganske rolig (heldigvis), og jeg har fått jobbet en del med matte også. Har i alle fall følt meg ganske produktiv denne uka, så jeg skal nok bare slappe av i helga og ikke gjøre noe skolerelatert. I morgen skal veninna mi feire bursdagen sin, så det skal bli gøy! Ellers har jeg ikke noen andre planer for helga. Jeg vet jo også at det er høstferie (her jeg bor) neste uke, men på universitetet har vi ikke høstferie så ja...

 

Har du noen planer for helga/høstferien?

 

- Sandra

 

 

 

#blogg #hverdag #fredag #helg #høst #foto #student #skole #livet #studer #studere

0

Valg

    Publisert 11.09.2017 klokka 18:43 i kategorien Blogg

I dag er den offisielle valgdagen!

Håper at alle som kan har valgt å stemme. Jeg stemte i går for første gang! Det var egentlig ganske gøy, og jeg følte at jeg bidro til noe viktig (det høres skikkelig teit ut, men jeg gledet meg til å stemme, så ja). Det som overrasket meg var at det tok mye kortere tid enn jeg hadde trodd, også var jeg redd for å gjøre noe feil, med tanke på det praktiske. Til tross for mine usannsynelige frykter, gikk alt som det skulle (selvfølgelig), og hele greia tok kanskje 10 minutter. Det morsomste med å stemme var nok å legge lappen inni urna. Nå er det bare å vente på valgresultatet!

I dag var det nok en ny uke på universitetet, og jeg har faktisk gått på skolen i én måned allerede! Eneste grunnen til at jeg visste det var fordi jeg måtte fylle på månedskortet mitt til toget - tiden flyr avgårde! Nå begynner det faktisk å skje litt mer. Jeg har hatt innleveringer hver uke i ett fag siden jeg begynte, men nå skal jeg også ha innleveringer i de andre fagene mine (som er større innleveringer). I tillegg har jeg meld meg opp i privatist eksamen, så det kommer til å bli en del å gjøre fremover. Men skolen er gøy, og det er veldig mye mer motiverende å kun studere det man selv er interessert i. Også fint å kun ha 3 (4) fag om gangen så det er enklere å distibutere tiden jevnt mellom fagene.

Stemte du i år?

 

- Sandra

 

 

 

#blogg #hverdag #valg #valg2017 #foto #høst #student #skole

0

Jeg fikk post!

    Publisert 02.09.2017 klokka 19:03 i kategorien Blogg

Hei!

Da var enda en (skole)uke over. Denne uka var min andre uke med undervising, og alt har gått på skinner! Forelesningene, gruppe- og seminartimene, og skolearbeidet har gått kjempe bra, og det har virkelig vært en overraskende fin overgang fra videregående til universitetet. Denne uka hadde jeg én innlevering, og jeg har allerede gjort ferdig innleveringen min til neste uke (jeg håper på å beholde de gode studievanene jeg har nå gjennom hele året). Jeg har faktisk lært utrolig mye i løpet av bare to uker! Nå kan jeg blandt annet programmere en quiz og andre enkle interaktive programmer, som jeg er veldig stolt av!

Denne uka fikk jeg en pakke i posten, som jeg hadde ventet på en stund. Jeg har nemlig kjøpt meg en ny linse til speilreflekskameraet mitt! Tror ikke jeg har skrevet særlig mye (eller noe) om fotografering på bloggen, men jeg driver i alle fall med hobbyfotografering. Jeg fikk kameraet mitt det året jeg reiste på utveksling faktisk. Dette er første gangen jeg kjøper et nytt objektiv, til nå har jeg kun brukt det som fulgte med kameraet. Linsa jeg kjøpte var en macrolinse, som da egner seg til protrett- og detaljefotografering, mens den linsa jeg hadde fra før egner seg bedre til landskapsfotografering. Jeg fikk testet den litt i dag, og jeg er kjempefornøyd! Det er morsomt å få prøve noe nytt, og objektivet fanger opp helt andre detaljer enn det jeg hadde.

Jeg tar mest bilder når jeg reiser, så jeg gleder meg til å teste det ut neste gang jeg skal et sted!

Hvordan var uka di?

 

- Sandra

Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017
hits