2

Hvordan skrive notater du faktisk får bruk for!

    Publisert 27.10.2017 klokka 11:30 i kategorien Studier

Her er noen tips om hvordan du kan skrive bedre og mer organiserte notater!

Før hver forelesning, leser  jeg gjennom de kapitlene i boka som skal bli gått i gjennom. Da er jeg forberet på det stoffet som jeg skal lære i timen, og det er en fin måte å skaffe seg oversikt, og eventuelt skrive ned spørsmål til forelesningen.

På forelesning tar jeg notater i Word. Ja, jeg vet at det finnes uttallige studier som viser til at det er mye bedre å ta notater forhånd, fordi det gjør at man lærer stoffet bedre og får bedre forståelse, men for min del synes jeg at forelesningene går så fort at jeg rett og slett ikke greier å skrive noe leselig så fort - derfor skriver jeg i Word.

Vanligvis fokuserer jeg på å notere meg det foreleseren sier, enn å skrive ned det som står på presentasjonen. Presentasjonene har som regel bare stikkord som ikke gir veldig mye mening på egenhånd, og pleier å bli lagt ut etter forelesning. Derfor velger jeg å "ignorere" presentasjonen slik at notatene mine gir mening når jeg skal lese dem senere. Jeg har ett fag der de ikke legger ut presentasjonene i det hele tatt, så der velger jeg å fokusere mest på det som står på presentasjonen, fordi den viktigste informasjonen og hovedpoengene står der, men det varierer litt fra forelesning til forelesning. Finn ut hva som fungerer best for deg.

Når det kommer til organisering av notatene mine, lager jeg mapper til hvert fag (som jeg har på skrivebordet, slik at de er lett tilgjengelige), og i fagmappene lager jeg mapper til forelesningsnotater, innleveringer, øveoppgaver osv. Det er viktig å holde datamaskinen ryddig hvis du skal bruke den til skolearbeid, slik at det ikke blir vanskelig å finne igjen dokumenter senere.

Når jeg kommer hjem etter forelesning, tar jeg frem notatene mine, presentasjonen og læreboka, og skriver ned notater i notatboka mi. Å skrive notater ned på nytt hjelper faktisk med å huske informasjonen fra forelesningen bedre, og når jeg er hjemme har jeg også tid til å notere på en ryddig måte. Det første jeg gjør er å skrive ned målene for uka og eventuelle innleveringer. Jeg fargekoordinerer også notatene mine etter uke - hver uke har en egen farge - slik at notatene blir ryddige og oversiktlige. Jeg begynner med å lese gjennom kapitlene (igjen) før jeg begynner med å ta notater. Når jeg noterer for hånd, fokuserer jeg mest på læreboka (siden læreboka dekker det meste ganske grunndig), så bruker jeg presentasjonen og notatene fra forelesningen til å fylle inn informasjon som mangler. 

Jeg har ett fag der det ikke finnes noen lærebok. Når jeg tar notater i det faget følger jeg de samme stegene som beskrevet tidligere, bare at jeg legger hovedvekt på presentasjonen fra forelesning, og fylle inn informasjon med forelesningsnotatene mine.

Når man jobber med skolearbeid er det veldig viktig å ta pauser. I jobber maks to timer uten en pause, men vanligvis sitter jeg mellom tretti minutter til én time, før jeg tar en pause på rundt ti til femten minutter. Pauser lar hjernen din slappe av litt, og det hjelper for å holde motivasjonen oppe og kvaliteten på arbeidet ditt jevnt. Jeg pleier også å sette telefonen min på "ikke forstyrr", og jeg bruker appen "Forest" slik at jeg holder meg fokuser og ikke sitter med telefonen.

Dette notatsystemet fungerer for meg, og jeg synes det er et effektivt og ryddig system. Det virker kanskje som om man gjør dobbelt opp med skolearbeid, men å organisere og skrive notatene på nytt kan gjøre livet enklere når eksamen nærmer seg. Man kan jo alltids tenke på det som en slags "mini repetisjon", og man får tid til å se om man faktisk forstod alt fra forelesningen - kanskje man finner ut hva man må jobbe mer med. Det viktigste er at man får et ryddig system som er lett å se på senere når man faktisk trenger å repetere stoff til eksamen, og da redde man seg selv fra mye unødvendig stress.

 

- Sandra

 

 

#blogg #skole #student #hverdag #foto #høst

0

Ut på tur🌲

    Publisert 15.10.2017 klokka 20:18 i kategorien Blogg

Da var det oktober igjen!

De siste to ukene har det egentlig vært ganske rolig - har liksom ikke hatt alt for mye å gjøre. Forrige uke skjedde det ikke noe spesielt. Jeg hadde jo ikke høstferie, så det ble en helt vanlig uke for meg. Denne uka her hadde jeg to innleveringer, og begge var veldig greie å komme seg gjennom. Jeg fikk til og med levert begge noen dager før fristen, for jeg trodde at jeg kom til å bruke lengre tid på dem enn det jeg endte opp med. Stolt altså!

På tirsdag ble jeg hjemme for å jobbe med skolearbeid. Jeg har kun én gruppetime på tirsdager, og siden det ikke skal være noen flere innleveringer til neste uke, bestemte jeg meg for å jobbe hjemme i stedet. Det endte opp med å bli en ganske morsom dag. Jeg jobbet med skole fram til 14. Etter det gikk jeg og venninna mi på tur med hunden hennes, og da vi kom hjem igjen bestemte vi oss for å gå ut i skogen og grille pølser. Vi endte opp med å sitte ute i skogen i fire timer, og det var utrolig hyggelig og avslappende å bare sitte ute og snakke sammen. Vi endte til og med opp med å gå enda en tur senere på kvelden igjen! Vanligvis tilbringer jeg alt for lite tid ute hver dag, så tirsdag var et fint avbrekk fra å sitte inne! Vi fortsatte faktisk å gå på tur nesten hver dag denne uka, som vi skal prøve å fortsette med videre!

Denne helga har jeg jobbet en del med matte, og noen innleveringer i programmring og exphil, som ikke skal leveres før om noen uker. Også var jeg en tur på senteret med venninna mi i går, som alltid er hyggelig!

Dette var bare en kort liten oppdatering.

 

Håper alle hadde en fin uke!

 

- Sandra

 

 

#blogg #hverdag #høst #livsstil #foto #utdanning #student

Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017
hits